sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Blogiviikko: The End!

Blogiviikon viimeinen postaus käsillä ja aiheena Sekava-sunnuntai. Tässä postauksessa yritän esitellä mielenkiintoisesti viikon aikana lukemiani blogeja, jotka ovat olleet mukana blogiviikolla. Poimin tähän myös suosikkipostaukset jokaiselta päivältä muiden bloggaajien blogeista. 

Omat postaukseni viikolta löytyvät...
Day 6 (Lapsuus-lauantai)Mackoin - My Dream Number 2

Mackoin - My Dream Number 2 Blogia kirjoittelee -94 vuosimallia oleva Henna. Hän on koulutukseltaan artesaani ja ylioppilas. Henna haaveilee oman vaatemerkin perustamisesta ja tekeekin tilaustöitä asiakkailleen. 

Blogi on lifestyle vivahteinen blogi, kuitenkaan olematta perinteistä lifestylea. Paljon pohdiskeluita ja mukavanoloisia postauksia, jotka saavat hymyn nousemaan huulille. Mackoin - My Dream Number 2 blogin bannerissa näkyy kirjoittajan innostus vaatetukseen ja vaateluonnokset ovatkin erittäin hienot. Hennan blogi on selkeä ulkoasultaan ja sieltä löytää melko helposti etsimänsä asian. Tykkään vihreän ja valkoisen yhdistämisestä ulkoasussa. En pistäisi pahaksi, jos kuvat olisivat vähän isompia, sillä niistä saisi paremmin selvää isompina. Hennalla on kiva tyyli kirjoittaa ja kieli on oikeakielistä suomea ilman suurempia kankeuksia ja virheitä. 

Paras postaus: Toivomus-torstai 


Käsi ja mieli

Käsi ja mieli blogin takana on Tiia, joka on myös vuosimallia -94. Tiia tekee milloin mitäkin ja harrastaa DIY-juttuja sekä käsitöitä. Omien sanojen mukaan hän on erakko, joka rakastaa ihmisiä ja seurailee maailman menoa. Kiero savolaisuus pilkistää huumorintajusta.

Tiian blogia on vaikeaa kategorioida, mutta itse laittaisin sen ehkä hiukan alternative koriin, sillä blogissa on sopiva sekoitus DIYta, käsitöitä, pohdiskelua ja omaa elämää. Tykkään kovasti Käsi ja mieli blogin ulkoasusta, jossa on yhdistelty rohkeasti vaaleaa ja tummaa sekä kuvioita, vaikka ulkoasussa on paljon tavaraa niin se ei ole silti sekava tai mössöinen. Blogin banneri on oikein pirteä ja saa itselleni ainakin hymyn huulille. Tiian kirjoittamaa tekstiä on mukavaa ja helppoa lukea. DIY ja käsityöpostaukset ovat oikein kivoja.

Paras postaus: Minä-maanantai


Just Open Your Mouth

Just Open Your Mouth blogin takaa löytyy parikymppinen Iitu, joka on rehellisesti oman tien kulkija  muiden mielipiteistä välittämättä. Iitulle on suotu äärettömän lahjakas kirjoitustaito ja mielikuvitus toteuttaa itseään. Todellinen taituri kielellisesti ja myös kuvallisesti.

Just Open Your Mouth blogi on myös erittäin vaikeasti kategorioitava, sillä sieltäkin tuntuu löytyvän kaikenlaista juttua. Iitu kirjoittaa ja valokuvaa erittäin taiteellisesti sekä luovasti, joten blogi voisi olla yhtä hyvin taideblogi -tosin kirjoitukset ovat usein eletystä elämästä väritettyjä, sanoiksi muotoiltuja sanoja ja lauseita. Toisaalta Just Open Your Mouth blogissa kirjoittaja kertoo myös rohkeasti mielipiteitään ja uskaltaa olla erilainen siis ehkä taidetta, alternativea ja lifestyleä sekaisin. Käy itse tekemässä omat päätelmäsi. Banneri on blogin linjassa tosi persoonallinen. Blogi on mukavan näköinen ulkoasultaan ja kuvat (en toki ole näitä jo ylistänyt) on kivaa katseltavaa isoine kokoineen. Selkeä tekstihakemisto tai hakukenttä helpottaisi blogin selaamista.

Paras postaus: Pelko-perjantai


Maailman Paras Poika

Maailman Paras Poika blogia raapustelee 18-vuotias Emilia, Vaasasta. Punatukkainen tyttö omistaa kaksi lemmikkirottaa ja poikaystävän. Hän tykkää provosoida ja viettää aikaa paljon internetin syövereissä sekä pelailla PS1-pelejä. Kielioppikyttäily on myös lähellä tämän tytön sydäntä.

Maailman Paras Poika blogi on puhtaasti lifestylea, muttei silti katoa miljoonien blogien massaan, sillä Emilian oma räiskyvä persoona ja luova kirjoitustyyli näkyy blogissa. Kuvat ovat isoja ja hyvälaatuisia -sen takia niitä on miellyttävää katsellakin. Banneri on oikein selkeä ja tyylikäs omaan makuuni. Ulkoasu on vaaleahko ja hyvin selkeä, mutta suhteellisen omaperäinen. Emilian blogi on vasta alussa ja toivon sille hyvää sekä menestyksekästä jatkoa. Blogiviikko tämän blogin osalta syystä tai toisesta tysähti torstaihin, joten alkuviikon postauksista valitsen parhaan.

Paras postaus: Taiteellinen-tiistai


Luna Viktoria

Luna Viktoria blogin takaa löytyy 18-vuotias Turussa asusteleva tyttö, joka rakastaa isoja rekkoja ja haluaisi joskus rekkakuskiksi. Myös tankotanssin kokeilu on käynyt mielessä. Lindalla on jättiläiskissa Taavi, jonka kanssa hän elelee onnellisena ja bloggailee. Linda on ihanan sisukkaan ja räväkän, suorapuheisen oloinen tyttö.

Luna Viktoria blogi kuuluu mielestäni lifestylekategoriaan, sillä Linda kirjoittelee blogin puolella elämästään aika avoimesti ja kiinnostavasti. Tämäkin blogi erottuu siis massasta mukavasti. Postauksissa on paljon mielipiteitä ja pohdiskelua eli suoraa puhetta, jota itse ainakin arvostan kovasti. Kuvat on mielenkiintoisia eikä ehkä ihan sitä perus lifestyleä, jossa samasta vaatteesta on viisimiljoonaatsiljoonaabiljoonaa kuvaa. Tykkään Luna Viktorian pirtsakan värisestä ja erilaisesta bannerista. Ulkoasu on ihan kiva, mutta ainakin näin väsyneenä ja pää kipuisena värikäs ''takatausta'' tuottaa migreeniä sekä hysteeristä oloa. 

Paras postaus: Minä-maanantai
Karamellihukka

Karamellihukka blogia kirjoittelee Henna, Oulusta. Hän on 18-vuotias abiturientti, joka rakastaa musiikkia, laulamista, HTML-koodausta, lukemista ja kirjoittamista sekä kauniita maisemia ja paljon paljon muuta. 

Karamellihukka blogi on myöskin lifestyleblogi, mutta sisältää paljon erilaisia sanataiteilun muotoja ja mielenkiintoisia taidepätkiä päivittäisestä elämästä kertovien tekstien lomassa. Paljon siis tekstejä juurikin Hennan omista rakkauden ja mielenkiinnon kohteista. Banneri on selkeä ja kiva. Ulkoasuun on nähty kovasti vaivaa ja sen idea avautui vasta nyt itselleni näin miljoona kertaa sivustoa stalkanneena. Tykkään kyllä kovasti tuollaisista pähkinöistä. Kuvat ihan ok kokoisia ja laadukkaita. Itse ehkä toivoisin niitä vielä enemmän ja isompina. Karamellihukan Blogiviikko tyssäsi jotenkin kysymys-keskiviikkoon, mutta näköjään oli saanut nyt hiukan jatkoa. Teen silti valinnan alkuviikolta.

Paras postaus: Taiteellinen-tiistai

Yksinäiset kyyneleet

Yksinäiset kyyneleet blogia kirjoittelee tyttö, jostakin Tampereen lähistöltä. Hän on peruskoulussa ja erittäin motivoitunut opiskelija. Tyttö haaveilee vaatetus- tai sisustusalalle pääsyä. Hän on erittäin hyvä kirjoittamaan.

Yksinäiset kyyneleet blogi on ehkä enemmänkin taideblogi, sillä kirjoittaja kirjoittaa paljon novelleita ja erilaisia tekstikokonaisuuksia. Blogissa kerrotaan kylläkin toisinaan lifestyletyylisesti elämästä ja tekemisistä. Tosin tyttö ei halua henkilöllisyyttään tietoon, joten itsellä ainakin katoaa vähän mielenkiinto tällaisia ''kasvottomia'' elämästä kertovia blogeja kohtaan. Varsinaista banneria blogilla ei ole, vaan pelkkä nimi otsikkona. Ulkoasu ja tausta on ihan kiva. Tosin keskipalkki voisi olla vähän leveämpi ja kuvat isompia. Kivan sujuvaa ja oikeakielistä tekstiä. Postaukset ovat oikein taiteellisia.

Paras postaus: Toivomus-torstai


Aliquando insanire iucundum est

Aliquando insanire iucundum est blogin takaa löytyy 20-vuotias kirjallisuustiedettä opiskeleva Jenni. Jenni on sympaattinen ja luova maalaistyttö. Hänellä on vahvoja mielipiteitä ja myös taito ilmaista niitä. Jenni kirjoittaa sutjakasta ja mukavaa kieltä.

Aliquando insanire iucundum est on lifestylea, mielipiteitä ja pieniä onnenhetkiä sisältävä pirtsakka blogi. Ulkoasultaan blogi erottuu massasta, vaikka onkin melko vaaleasävyinen ja omaan makuun erittäin kivannäköinen. Banneri on ihana, sillä rakastan kissoja ja tuo bannerissa loikkiva kissa vei sydämeni. Jennin kiinnostuksen kohteet näkyvät jo heti blogiin sisään klikatessa. Kuvat ovat sopivan kokoisia ja mukavia katseltaviksi. Kieltä on oikein rentoa lukea, sillä se on helppokielistä ja yksinkertaisen kaunista.

Paras postaus: Lapsuus-lauantai


Lady and the Tramp

Lady and the Tramp blogia kirjoittelee vuosimallia -87 oleva Tiia-Mari Helsingistä. Tiia-Mari on ihanan sympaattisen ja kiltinoloinen, mutta myös asennetta löytyy kovasti. Tintti haaveilee osaavansa sanoa ''ei'' ja olevansa itsevarmempi. Helsingin lahja blogimaailmalle.

Lady and the Tramp blogi on puhtaasti ja realistisesti lifestylea, jossa Tiia-Mari kertoo elämästään mitään kaunistelematta. Tykkään paljon tällaisesta suorasta puheesta ja asiasta. Ulkoasuun on panostettu ja se näkyy hyvin vahvasti blogissa. Ulkoasu on vaalea sävyinen ja omasta mielestäni erittäin kivannäköinen. Bannerissa on pieni juju ja siihenkin on melkoisesti nähty vaivaa. Tykkään Tintin selkeästä blogiin ja aiheisiin sopivasta bannerista. Kuvat ja teksti kulkee balanssissa. Kuvia on nastaa katsella, sillä ne ovat hyvälaatuisia ja isoja. Suorasanaista ja oikeakielistä tekstiä -tykkään!

Paras postaus: Kysymys-keskiviikko


Negatron

Negatron blogin takaa löytyy parikymppinen Henna Tampereelta. Henna kirjoittelee omien sanojensa mukaan epämääräisesti elämästään heikolla kuvalaadulla ja juttujen tasolla. Hennan tyyli kirjoittaa on ihanan rosoinen ja kaunistelematon. Hänestä saa tosi symppiksen kuvan postauksien kuvien sekä juttujen perusteella -ei kaiken aina tarvitse olla täydellistä.

Negatron blogi on pitkälti lifestylea, mutta paljon muutakin. Henna kertoo omasta elämästään ja myös vastoinkäymisistä todenmukaisesti eikä yritä piilottaa mitään. Ulkoasu on tumma, mutta sopii mielestäni blogiin erittäin hyvin ja vaikken tummista ulkoasuista yleensä piittaa on tämä poikkeus -positiivisessa mielessä. Banneri on ihan kuin nenä päähän blogille ja tykkään siitäkin kovasti. Kuvat ja teksti ovat sopivassa suhteessa eikä mielestäni kuvatkaan ole mitään heikkolaatuisia tai sitten vain tykkään tuosta omasta tyylistä sekä kuvista. Oikeakielistä, mukavasti soljuvaa tekstiä.

Paras postaus: Taiteellinen-tiistaiKiitos kaikille Blogiviikossa mukana olleille!
Oli kivaa! 
Mitä mieltä te muut olitte kyseisestä viikosta?Kuvat: Blogiviikolla mukana olleiden blogien bannerit. Banneria klikkaamalla pääset alkuperäiseen lähteeseen.

2 kommenttia:

  1. Upeasti kirjoitit kaikkien blogeista! :) Oli hauskaa, kiitoksia ihanasta viikosta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! :) Myös mulla oli kivaa, vaikka vähän kiireistä! :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää ja ilman palautetta ei voi parantaa, kiitos! ♥