sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

New beginning!

blogiinskollaasi
blogiininspiraatiokollaasi2
blogikollaasi3

Mun elämässä on kevään myötä alkamassa kunnon elämäntaparemontti, sillä oon kyllästynyt ainaiseen kipuiluun, mässäämiseen ja pikku hiljaa oma peilikuvakin alkaa tympäsemään sekä se ettei lempparikuteet mene enään päälle. Elämäntaparempalla tarkoitan lähinnä liikunnan lisäämistä ja ruokavalion muuttamista terveellisempään suuntaan. Paino saisi pudota tai sitten löllyvä läski korvautua lihaksella, jolloin paino ei välttämättä putoa, mutta kroppa kiinteytyy. Tässä vaiheessa tiedän, että osa miettii, mitä ihmettä tuo tyttö höpöttää, sillä eihän se ole lihava. 

Joopa joo.. Rehellisesti, olen lihonut viimeisen parin vuoden aikana kymmenisen kiloa. Kilomäärä on huomattavasti lisääntynyt viimeisen vuoden aikana ja en nyt parikymppisenä halua olla ihan rapakunnossa sekä ylipainoinen, joten nyt on pakko tarttua haasteeseen.

Mulle on tavallaan todella vaikeaa opetella syömään terveellisesti ja samalla urheilemaan/liikkumaan, sillä lähes koko elämäni olen urheillut kilpatasolla, eikä siinä paljoa nuori jääkiekkoilija mieti, mitä nappaa suuhunsa, kun kalorit palaa ja aineenvaihdunta skulaa eli kulutus on suurempaa kuin energiansaanti -ihan sama mitä p*skaa vedät sisuksiisi. Noh, tää kaikenmaailman shitin vetäminen varmaan selittääkin ne miljoonat loukkaantumiset. Toisaalta taas tiedän ravitsemuksesta paljon jo ihan pelkän urheilemisen takia ja tiedot syventyivät mukavasti 1. tason valmentajakoulutuksessa, joten pohjat sekä tietotaito pitäisi olla kunnossa -Helpompi sanoa kuin toteuttaa.

Liikkunut ja urheillut olen lähes koko elämäni. Lajitaustaa löytyy aina tanssista jenkkifutikseen ja jenkkifutiksen kautta on kuljettu alppihiihtoon, josta matka on jatkunut jääkiekon kautta lacrosseen eli lähes kaikki pallopelit sekä joukkuelajit on tullut koluttua läpi. Parhaimmillani olen urheillut SM-tasolla ja kuulunut maajoukkuerinkiin. Tällä hetkellä kilpakentät on kaukana takana, mutta toivottavasti vielä joskus pääsisin takaisin aktiiviksi. 

Liikkuminen mulla vähentyi huomattavasti, kun lukio alkoi, sillä olen aika perfektionisti ja päätin panostaa kouluun. Illat vierähtivät koulukirjojen parissa, töissä tai iltalukiolla eikä treeneissä. Stressissä aloin mässäilemään helposti ja kaikkiin kokeisiin lukiessa mässäilin lahjakkaasti karkkia. Helposti nappasin koulun jälkeen nälissäni kaupungilta pikaruokaa ja kaikkihan siinä tietää miten tässä pelissä käy. -Kiloja ropisee lantiolle niin, että nahka paukkuu.

Liikunta mulla loppui lähes täysin vuosi sitten, sillä olin vähälle aikaa kahdessa liikenneonnettomuudessa, joissa kummassakin sama olkapää otti osumaa ja aiheuttaa edelleenkin kipuja sekä tulehtuu erittäin helposti. Olkapään kivut ovat olleet aika murhaavia ja oikeasti voi tysäyttää milloin vain motivaation, koska kipujen ilmantuessa kädellä ei saa nostella tai tehdä mitään, great. No viimeiseen vuoteen on mahtunut mykoplasmaa ja sen aiheuttamia sydänoireita, joten siksikään ei ole tehnyt oikein mieli liikkua.

Nyt kuitenkin musta itsestä tuntuu, että haluan tehdä täyskäännöksen ja opetella elämään terveemmin niin, että mulla olisi vielä joskus tilaisuus palata pelaamaan lacrossea tai jääkiekkoa ihan vain omaksi iloksi jonnekin. Ruokavaliolla ja elämäntavoilla on aika suuri merkitys loukkaantumisiin. Väittäisin, että edellä mainitut asiat ovat 50% koko suorituksesta.  Haluan myös kauniin, urheilullisen kropan -en välttämättä mitään fitness repimistä vaan sellaisen, mikä mua itseäni miellyttää ja mistä voin olla tyytyväinen -mikä tuntuu hyvältä ja omalta.

Pääsette seuraamaan mun edistymistä projektissani ihan alkuaskelista asti kuvien ja kirjoitusten kautta niin salilla, lenkkipolulla kuin elämässä yleensäkin. 

Mua saa tsempata, vinkkejä ja kysymyksiä saa jakaa, vertaistukea voi antaa ja näin. :)

PS. Blogista ei oo tulossa mikään täysipainotteinen treeniblogi, vaan tämä jatkaa elämäänsä lifestyleblogina, mutta lisämausteensa tuo mukaan elämäntaparemontti.


Kuvat: We Heart It 12, 345678, 9101112

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä sun elämäntapojen muutos! Huomaan ite voivani niin paljon paremmin ku liikun, oon ihan koukussa :P
  Jään seurailemaan sua tänne, musta on niin kiva nähdä miten ihmiset kehittyy tällaisissa projekteissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta on mun mielestä tosi kivaa ja jään helposti koukkuun, mutta sitten sillä on kääntöpuolensa. Vedän usein koukkuun jäädessäni niin kovia treenejä ja liian vähäisillä palautumisajoilla, jolloin saan erilaisia rasitusvammoja koko kropan täyteen -voi, kun pystyisikin rajoittamaan. Mun pitäis hommaa nyt hyvä, ammattitaitoinen ja osaava PT tekemään ohjelmat ja ruokavalion. Oon äärettömän vaativa kenet huolin tekemään ohjelmia, kun sellaisen ''toivotaan toivotaan''-ohjelman pystyn koulutuksen pohjalta laatimaan. Omasta ohjelmasta on vaan aina helpompi luistaa kuin jollekin maksetusta. Kiva, kun jäät seurailemaan! :)

   Poista
 2. Oikeasti todella suurta tsemppiä sulle! Itse en ole urheillut moneen vuoteen ja on juuri kaikki paikat aika löllöä nykyään.. aion aloittaa salilla käymisen viimeistään ensi kuun aikana ja pyrkiä myös muutokseen! En kyllä ajatellut perustaa blogistani mitään fitness juttua vaan tehdä asiaa itsekseni ja kirjoittaa vaikka aloituksesta yksi postaus ja joskus myöhemmi kesällä katsoa jos haluisin mainostaa urheilusta että miten siinä edistyy. Ja itsellä nyt on paino noussut 15 vuotiaasta tähän 20 vuotiaaksi vaan 5 kiloa että aika samassa pysynyt mutta kyllä mullaki on vaatteita mitkä ei enää istu päälle hyvin.. :)

  http://emotytto.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   No mä oon liikkunut ja urheillut kyllä ihan "lähiaikoina", mutta omasta mielestä liian löllö nyt ja kun mulla on nettimaailman ulkopuolella mahtavia tsemppareita sekä tietty myös täällä niin ajattelin ryhtyä tuumasta toimeen. Ei tästäkään blogista oo mitään fitness juttua tulossa, mut viikottain seurailen edistymistä täälläkin ja toivottavasti motivoin jotain muitakin liikkeelle. Toki musta on tullut nainen eli rinnanympärys ja lantio kasvanut jo ihan luidenkin takia, mutta ois kiva saada ylimääräinen läski pois ja mahtua lempparivaatteisiin.

   Poista
 3. Urheiluun jää kyllä koukkuun! Minä olen vähän samanlainen tapaus, söin samalla tavalla ihan mitä sattuu, mutta ihan liian vähän. Mitään kunnollista ei tullut syötyä ja olinkin ns. "laihaläski". Sitten sain itseäni otettua niskasta kiinni ja puolen vuoden aikana ruokavalio on muuttunut pikkuhiljaa kunnolliseen ja terveellisempään suuntaan. Samoin liikunnasta on tullut iso osa elämää. Liian tiukkapipo en halua kuitenkaan olla, joskus luistan syömisistä tai salista, mutta se ei ole maailmanloppu. Oikein kovasti tsemppiä projektiisi, uskon vahvasti, että onnistut! :) Blogissani on postausta näistä samoista ajatuksista, jos haluat käydä lukaisemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! :) mä en pysty lipsumaan syömisistä, jos jotain alotan tai se oli sitten siinä. Pystyn aloittamaan karkkilakon ja olemaan siinä vaikka 2 vuotta syömättä karkin karkkia, mutta jos retkahdan niin se oli sitten siinä. Mä syön liikaa ja liian epäterveellisesti, tosi iso ongelma :/ käyn kurkkimassa sun blogia :)

   Poista
 4. Tosi kivannäköinen blogi! Kun kattelen noita sun ylempiä kuvia niin laihduttamiseen ei kyllä oo mitään tarvetta, näytät upealta. :D Mut tietysti terveet elämäntavat on ratkaisu aika moneen pulmaan. :) Pitäis varmaan itsekin ostaa lenkkarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) no en tiiä laihtumisesta, mut vanhan lihasmassan ja kiinteyden haluaisin takaisin, vaikka laihtuisinkin samalla niin ei musta ikinä langanlaihaa, koska rakenne on semmoinen kurvikas. Terveellisellä ruokavaliolla saa paljon aikaan ja siihen lisättynä liikunta. Voi, kun oppis syömään vielä vitamiineja. :) Kannattaa ostaa kertaheitolla hyvät lenkkarit, vaikka maksaakin paljon, sillä ne ovat jalkaystävällinen ja kestävä sijoitus.

   Poista

Kommentit piristävät päivää ja ilman palautetta ei voi parantaa, kiitos! ♥