maanantai 1. heinäkuuta 2013

On Mäntsälä mielessäin...


Mäntsälä
muistomerkki
vanhatalo
kirpputorimänts
seurojentalo
joki
kirkkoa
kirkko
käytävä
ikkuna
kattokruunu
vaakuna
candle
dogi
mansikat
lax1
lax2
lax3

Mäntsälä mielessäin,
Mäntsälä mielessäin,
Mäntsälä mielessäin.
On Mäntsälä mielessäin.

No mitä Mäntsälässä tehdään, kuka kertois sen?
Kuka Mäntsälästä hyötyy, minä ymmärrä en.

Hej på dig! Tulipas oikein kuvapläjäys, mutta joskus näinkin. Päädyin eilen aamulla vähän ennen kymmentä junalla Mäntsälän rautatieasemalle. Asemalta lähdin kävelemään kohti urheilupuistoa ja navigaattorin hyvien ohjeiden avulla kävelin ensiksi pari kilometriä väärään suuntaan, kunnes tajusin katsovani puhelimen karttaa väärin päin -Great, arvostan piiloblondiuttani! No koko matkan aikana näin ehkä juuri ja juuri 3 ihmistä, joten pohdin sitä miksi Mäntsälä on kaupunki. Lopulta päädyin onnellisesti ajoissa katsomaan päivän ensimmäistä matsia urheilupuistoon. 

Pelien välissä oli sen verran aikaa, että kävin pienellä road tripillä kävellen. Mäntsälän keskustassa oli ihanasti vanhoja rakennuksia ja tuntuikin, että putosin jonnekkin 70 - 80 -luvulle, mutta kuitenkin elän ja olen 2010 -luvulla. Kivaa, että jossakin säilytetään vielä vanhoja rakennuksia ja ne huokuvat historiaa. Useinhan Suomessa hävitetään kaikki vanha ja tilalle rakennetaan uusia kerrostaloja, joka on musta todella tyhmää. Road tripin aikana kävin haalimassa itselleni jotain syötävää, sillä eihän tietystikään urheilupuistossa ollut kioskia tai vastaavaa mistä olisi saanut pientä purtavaa. Kaupasta mukaan tarttui vähän suolaista ja tietysti tuoreita mansikoita. Matkan jatkuessa bongailin myös muutamia nähtävyyksiä mm. erilaisia muistomerkkejä ja kirkon.

Loppujen lopuksi päädyin tuonne kirkkoon sisään, vaikken olekaan mikään hirvittävän uskovainen ihminen. Joskus taannoin historian opettajani opetti meille, että kannattaa käydä kirkoissa, jos on mahdollisuus, sillä sieltä löytyy yleensä kaikkea mielenkiintoista ja niinhän se oli! Bongasin Mäntsälän kirkosta tajuttoman hienoja vaakunoita, jotka on tehty ansioituneiden sotamiesten muistoksi joskus pimeällä keskiajalla. Muutenkin kirkko oli todella hieno ja pääsin oppaan johdolla tutustumaan kirkkohistoriaan pienessä huoneessa, jossa oli paljon kaikkea mielenkiintoista vanhaa tavaraa. Muutenkin kirkko oli todella nätti sisältä sekä ulkoa, joten ei ollut hassumpaa käydä tutustumassa siihen. Sytytin vielä kynttilän kaikkien poisnukkuneiden läheisteni muistolle ja hiljennyin vähäksi aikaa sen ääreen ennen kuin lähdin takaisin pelikentille. 

Pelikentillä mun lempparijoukkueet dominoi ja oman kaupungin pojat veivät päivän viimeisessä matsissa Järvenpäätä mennen tullen 10 - 6. Mikä onkaan parempaa kuin aurinko, lämmin sää, piknik, urheilu ja tuttujen ihmisten tapaaminen? Ei mikään! Kokonaisuudessaan päivä oli todella onnistunut!

Voin siis yllyttää kaikkia lomalaisia siihen, että otatte junan tai bussin, vaikka naapurikaupunkiinne ja menette hortoilemaan ympäriinsä sekä tutustumaan nähtävyyksiin, vaikka ilman karttaa sekä ennakkotietoja. Ilman mitään suurempia suunnitelmia voi viettää todella kivan päivän ja löytää ihan uusia paikkoja. PS. Kannattaa ottaa avointa seikkailunhaluista mieltä, piknik kori ja kaveri mukaan. ;)

Pss. Haluatteko joskus kuulla lacrossesta lisää? Ihan mielelläni kirjoitan siitä, jos jota kuta kyseinen laji kiinnostaa.

Palaamisiin! 

6 kommenttia:

 1. Kerro siitä lacrossesta! Se on mulle ihan uusi tuttavuus ja ois siistiä kuulla lisää. Ja miten päädyit sitä harrastamaan ja millaista on ollut. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi!
   Totta kai voin kertoa! Teen, vaikka tos lacrossen 'superviikonlopun' jälkeen jonkun postauksen. Lahdessa on siis samana viikonloppuna naisten sekä miesten SM-turnaus ja itse meen sunnuntaina maajoukkueleirille Turkuun :)

   Poista
 2. Vau! Odotan innolla. Tosi hassuu et noi pieni laji Suomes ja silti noin paljon äksönii ja maajoukkueki! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus näinkin! :D Meillä on kyl pitkiäkin aikoja (varsinkin talvella) ettei tapahdu mitään ellei oo leirejä tai vastaavaa. Maajoukkueit meidän lajis on naisis, miehis, u20 pojis ja tytöis.

   Poista
 3. Millainen viikonloppu? Missä postaus? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla hajos kamera just tona viikonloppuna :((

   Poista

Kommentit piristävät päivää ja ilman palautetta ei voi parantaa, kiitos! ♥