maanantai 25. toukokuuta 2015

Testissä: L'Oréal Paris Prodigy -hiusväri

Sain Indiedaysin Bloggers' Inspiration Dayssa mahdollisuuden osallistua L'Oréal Parisin ja Indiedaysin yhteistyökampanjaan, jossa pääsin testailemaan uutta L'Oréal Parisin Prodigy -hiusväriä, joka on uuden sukupolven hiusväri. Väri antaa hiuksille kampaamotasoisen ja luonnollisen värin hellävaraisesti. Muiden bloggaajien upeita tukkataikoja ja värjäysvinkkejä pääset lukemaan täältä.

Varoitan jo tässä vaiheessa, sillä postauksesta tulee pitkä, hehe! Sisältäen kaksi muodonmuutosta -järkyttävästä tyvikasvusta luonnollisen vaaleaan sävyyn tehty muodonmuutos sekä itselleni tehty värin tasoitus tummanruskeasta hiukka vivahteikkaampaan ruskeaan, joten nauttikaa ja poimikaa parhaat vinkit kotivärjäykseen.

IDLOREALPRODIGY IDLOREALPRODIGY2.2

Ihan ensimmäinen first stephän on värin valinta ja ostaminen. Itse suosin kotivärjäyksessä mahdollisimman lähellä omaa hiusten sävyä olevaa väriä -maksimissaan 1-2 sävyä vaaleampi tai tummempi. Jos emmit vaaleamman ja tummemman värin välillä niin se astetta vaaleampi on varma valinta.

L'Oréal Paris Prodigy -hiusväri on varma valinta, sillä se luo hiuksiin erittäin vivahteikkaan ja luonnollisen sävyn. Väri on ns. uuden sukupolven hiusväri, jonka teho perustuu mikroöljyteknologiaan. Mikroöljyteknologia auttaa pigmenttejä imeytymään tasaisesti koko hiuskuituun, siloittaa hiusta, peittää täydellisesti harmaat sekä parantaa hiuslaatua. Tosi kätevää saada tämä kaikki irti yhdellä hiusvärillä! -Mikä parasta Prodigy -hiusväri ei sisällä lainkaan ammoniakkia.

Step 2 on tietysti käyttöohjeiden lukeminen ja allergiatestin tekeminen 48 tuntia ennen värjäystä.
Itse olen hiukan huono noudattamaan tätä allergiatestin tekoa ja käyttöohjeitakaan en ihan tismalleen noudata -älkää siis tehkö niin kuin minä teen vaan tehkää niin kuin minä sanon. Olen aika konkari kotivärjäyksessä ja kokenut sekä pahimmat mokat että parhaimmat onnistumiset -kiitos niiden monien kampaajien ja kouluttajien, joiden oppiin olen päässyt sekä saanut todella toimivia neuvoja.

Painotan kuitenkin, että luet ja sisäistä aina käyttöohjeet ennen värjäyksen aloittamista. On tärkeää tietää mitä tekee ja missä järjestyksessä. Hiusväritkin ovat kemikaaleja, jotka eivät ole täysin vaarattomia.

IDLOREALPRODIGY3IDLOREALPRODIGY4

No nyt päästään jo itse värjäykseen allergiatestien ja käyttöohjeiden lukemisen jälkeen.

Ihan ensimmäiseksi laitan aina värjätessä suojakäsineet käteen. L'Oréal Parisin Prodigy -hiusvärissä erillisestä värivoidetuubista puristetaan värivoide sekoituspulloon. Prodigyn värivoide oli jopa ruskeassa sävyssä tuollainen vaaleankeltainen, joka todella yllätti. Voide tuoksuu todella hyvältä eikä ollenkaan teolliselta kemikaalilta.

IDLOREALPRODIGY7IDLOREALPRODIGY8

Värivoiteen sekoituspulloon puristelun jälkeen tietysti lähdettiin pistämään kehite-emulsiota värivoiteen kaveriksi, jotta saataisiin väri muhimaan sekä väristä paras teho irti. Ilman kehitettähän väri ei luonnollisestikaan toimi.

Prodigy -hiusvärin värivoide ja kehite-emulsio sekoitus näytti tässä vaiheessa ihan vaniljakermavanukkaalta. Myös tuoksunsa puolesta tuota olisi voinut lusikoida naamaan, mutta jätin tällä kertaa sen väliin ja toivon myös, että te ette syö kyseistä tuotetta, vaikka se tuoksuukin hyvältä sekä näyttää erinomaiselta.

IDlorealprodigy9

Lopuksi L'Oréal Paris Prodigy -hiusvärin värivoide ja kehite-emulsio sötkötetään keskenään sekoituspullossa sekoitustikun avulla, joka tulee pakkauksen mukana. Itse sötköttelin väriä jonkin aikaa, jotta seos olisi mahdollisimman tasainen. Loppujen lopuksi siitä tuli hieman vaahtomaista ja vaaleansävyistä.

Sötköttämisen jälkeen pistin sekoitepullon korkin kiinni ja vielä noin minuutin ajan ravistelin väriä sekaisin sekoitepullossa. Ja Voilá! Väri on nyt valmis hiuksiin laitettavaksi..MEIDÄN MUODONMUUTOKSET

ÄITI 
- Luonnollisen Upea
Sävy 8.0 vaalea.


IDLOREALPRODIGY10 IDLOREALPRODIGY10.1

Mun äiti on +50v. nainen ja jo pidemmän aikaa toivonut hiuksiinsa freesimpää, mutta luonnollista lookia. Indiedaysin Bloggers' Inspiration Dayssa mamma ei ollut mukana, joten mun piti valita L'Oréalin edustajan kanssa äidille väri aika summamutikassa. Väriksi valikoitui L'Oréalin Prodigysta sävy nro. 8.0 eli vaalea. -Tarkoituksena saada hiusten väri eloisammaksi ja kirkkaammaksi.

L'Oréalin hiusväritrendeistä lähdettiin tavoittelemaan Luonnollisen upeaa eli sellaisia hiuksia, joissa on paljon kiiltoa ja jotka näyttävät terveiltä sekä luonnollisilta. Meillä värinä tosissaan oli ns. maantienvärinen väri, joka on todella suosittu suomalaisten keskuudessa. Väri osui latvan kanssa aika hyvin yhteen, mutta tyven ja hiusvärin välinen ero oli reilusti monta astetta...

IDLOREALPRODIGY12IDLOREALPRODIGY11IDLOREALPRODIGY13

Äitini hius on värjätty viimeeksi vuosi sitten, joten tyvikasvu oli aika raju. Pituuden ja latvan  aurinko poltti viime kesänä ja se oli alkutilanteessa suhteellisen vaalea verrattuna tyveen, josta puski ruskeaa sekä iän mukana tullutta harmaata läpi. Hiusten kunto oli myös huono. Hius oli helposti katkeilevaa ja ns. ''purkaksi'' menevää söheröä. Suoraan sanottuna lähtötilanne ja väri oli HIRVEÄ!!

Hänellä on ollut nuorempana todella vaaleat hiukset, mutta ikä on tuonut väriä lisää ja oma hiusten väri on muuttunut tummemmaksi. Kuitenkin päädyttiin siihen ettei lähdetä kyhäämään väristä ruskeaa, vaan kirkastetaan ja tehdään siitä vaaleampi -tasoitetaan tyveä pituuden ja latvan sävyihin sopivammaksi.

IDLOREALPRODIGY14 IDLOREALPRODIGY15 IDLOREALPRODIGY16

L'Oréal Paris Prodigy -hiusvärillä on todella helppoa värjätä hiuksia, sillä tuosta sekoitepullosta väriä saa kerralla ulos tarvitsemansa määrän ja se pysyy hyvin kädessä. Myöskään väri ei lähde valumaan hiuksesta minnekään.

Meillä oli tosissaan yksi purkki hiusväriä, joka juuri ja juuri riitti äitini hiuksiin, sillä tuntui, että huonokuntoinen hius imaisee värin uumeniinsa alta aikayksikön. Koen kuitenkin, että Prodigy on todella riittoisa hiusväri, sillä yleensä jo keskipitkään hiukseen tarvitsee kaksi purkkia väriä. Suosittelenkin, että jos hius on pitkä, paksu ja huokoinen eli huonokuntoinen niin kannattaa varata se kaksi purkkia L'Oréalin Prodigya.

Lähdin värjäämään äitini hiukset tyvestä ja tyvessä väri muhikin noin 45 minuuttia levityksen jälkeen, jonka jälkeen lisäsin väriä vielä latvaan. Latvassa väri muhi 10 minuuttia eli yhteensä tyvessä väri oli 55 minuuttia. PS. Jos et tiedä mitä värin kanssa teet ja miten hius reagoi siihen niin noudata käyttöohjetta, jottet tuhoa omia tai kaverisi hiuksia.

Värjäyksen jälkeen äiti pesi hiuksista ensin värin pois ja sen jälkeen levitti vielä latvoihin L'Oréal Paris Prodigy -hoitoaineen, jonka annoimme vaikuttaa hiuksessa noin 3 minuuttia. Hoitoaineen jälkeen vielä hiukset pestiin kertaalleen.

Ensimmäinen värjäyskerta ei kuitenkaan tuottanut odotettua lopputulosta -pitkästä vaikutusajasta huolimatta, vaan se Ä-R-S-Y-T-T-Ä-V-Ä, K-A-R-S-E-A tyvi jäi edelleenkin ihan liian tummaksi ja latva sekä pituus vaaleammaksi -sävyero oli kyllä jo mukavasti tasoittunut. Joten eikun mars mars ja kauppaan hakemaan toinen purkki samaista väriä sekä toinen värjäyskerta perään..

Ensimmäisen ja toisen värjäyskerran välillä meillä oli viikko eli ihan ok aika antaa värin tasoittua sekä hiuksen levätä.

Toisella värjäyskerralla aloitin taas värin levittämisen tyvestä ja keskityin tuohon tummempaan osaan oikein kunnolla. Tällä kertaa tyvessä väri muhi 50 minuuttia ja pituudessa/latvassa 10 minuuttia eli kokonaisuutena väri muhi tyvessä 60 minuuttia. Edelleenkin painotan sitä, että noudata käyttöohjeita, jos et tiedä miten hiuksesi reagoi värin kanssa. Muhimisen jälkeen jälleen pesulle ja hoitoainetta latvoihin, jonka jälkeen toinen pesu.

Toisen värjäyskerran jälkeen saavutimme lopputuloksen, johon kumpikin oli tyytyväinen...

IDPRODIGY17 IDLOREALPRODIGY18IDLOREALPRODIGY16.1

Lopputulos kahden värjäyskerran jälkeen on todella luonnollinen vaaleahkon rusehtava, vähän punaiseen taittava, johon syntyi upeasti vaaleita raitoja ilman minkäänlaista raidoittamista! -Meillä on vahva punapigmentti, joten vähääkään lämpimät sävyt yleensä tekevät meille punertavaksi hiustenvärin, jos taas emme haluaisi lämpöä värin joukkoon voisimme valita tuhkaan/harmaaseen taittavan sävyn, joka vie punaisuutta pois.

Omasta mielestäni äitini hiuksista tuli luonnollisen väriset ja erittäin terveen näköiset, jossa kiiltoa on valtavasti enemmän kuin aiemmin. Myöskin harmaat peittyivät hyvin! Joten onnistuttiin aika hyvin tavoitteissamme!


SALLA
- Vivahteikkaan värikäs
Sävy 5.0 ruskea


ID ID2 ID3

Toivoin saavani aika lähelle samanlaisen värin, joka hiuksiini värjättiin noin pari kuukautta sitten, sillä väri on aivan super ja sopii minulle kuin nenä päähän. Valittiin L'Oréalin edustajan kanssa mulle Indiedaysin Bloggers' Inspiration Dayssa väriksi Prodigy -hiusvärisarjasta numero 5.0 eli ruskea, joka näyttää paketin kuvassa melko lämpimältä sekä tummalta.

Lähdettiin tavoittelemaan mulle L'Oréalin kuumista hiusväritrendeistä Vivahteikkaan värikästä väriä eli kiiltävää, vivahteikkaan luonnollista hiusta. Toki muutos olisi voinut olla radikaalimpi, mutta väri toi esiin mukavasti ruskean sekä punertavan eri vivahteita hiuksessani.

ID6

ID5 ID4

Oma hiukseni on värjätty noin pari kuukautta sitten, mutta väri kuluu aivan kamalan nopeasti hiuksistani pois, joten tyvi on ihan eri värinen kuin latva, johon värikerroksia onkin kertynyt reilusti. Rakastin tuota väriä, joka mulle laitettiin maaliskuussa, joten valittiin L'Oréalin edustajan kanssa mahdollisimman lähelle samaa sävyä oleva väri -näin on myös helpompi tasoittaa ei niin toivottuja värikerroksia. Myöskin tyvikasvu tulee esiin yllättävän nopeasti, joten sitäkin löytyi...

Hiuksissani on aivan jäätävä punapigmentti -lapsena olin lähes ginger hair eli täysin punapää. Melkein jokainen vähääkään lämpimään taittava väri tuo punaisuutta hiukseeni. Aiemmin olen vihannut sitä ja yrittänyt peittää. Nykyään haluaisin ehkä vielä hiukan punaisemmat hiukset, jos uskaltaisin värjätä.

ID7 ID8 ID9 ID10

Mullakin lähdettiin levittämään L'Oréal Paris Prodigy -hiusväri tyvestä ja tyveä sekä kulunutta pituutta muhitutettiin värissä pidempään kuin latvaa, jossa värikerrostumia jo ennestään oli.

En valitettavasti muista tarkkoja vaikuteaikoja, mutta muistaakseni tyvi sekä pituus muhi värissä yksistään noin 50 minuuttia, jonka jälkeen latvaan levitettiin väri. Latvassa väri vaikutti noin 10 minuuttia. Joten kokonaisuudessa tyvi muhi värissä noin 60 minuuttia levityksen jälkeen. Nämä kaikki postauksen vaikuteajat ovat kellotettu värin levittämisen jälkeen eli ei siitä ajasta kuin värjäys on aloitettu. Mulla ei väri meinaa ottaa millään kiinni hiukseen -vaikuteajat ovat kampaajalla normaalia pidemmät ja samoin myös kotiväreissä olen saanut kampaajalta neuvot miten pääsisin mahdollisimman hyvään lopputulokseen lähinnä vaikutusaikaa pidentämällä. Kaikille pidempi vaikuteaika ei toimi, joten kannattaa aina noudattaa pakkauksen käyttöohjetta.

Mun hiuksiin upposi vain yksi pullo L'Oréal Paris Prodigy -hiusväriä tukkaan, vaikka tukka on aika paksu ja pitkä. Suosituksena on kahden purkin käyttäminen näin pitkään hiukseen, mutta käytännössä mun tukka ui värissä jo pelkästään yhdellä purnukalla. Mielestäni kyseinen väri on riittoisin mitä markkinoilla on. -Lopputuloksesta tuli kuitenkin tasainen ja erittäin hyvä.

Kun väri oli tarpeeksi pitkään vaikuttanut hiuksissa pesin värin pois hiuksesta ja laitoin hiusväripaketin mukana tulleen L'Oréal Paris Prodigy -hoitoaineen hiuksiin -lähinnä latvoihin. Hoitoaineen annoin vaikuttaa hiuksissani noin 5 minuuttia, jonka jälkeen pesin toiseen kertaan hiukset.

ID10.2 ID10.3 ID10.1

Lopputuloksesta tuli tällainen! Itse kyllä olen todella tyytyväinen tähän lämpimän ruskeaan -ei liian tummaan väriin. Värissä on ihanasti moooonia eri vivahteita ja se ei ole tylsän lattean näköinen. Tukan kiilto lisääntyi myös kiitettävästi sekä harjattavuus parani. Hius on todella pehmeän tuntuinen.

Tyvi peittyi nätisti sekä väri tasoittui. Pituudesta katosi oudot vaaleat poikittain menevät palkit kokonaan ja väri on melko samanlainen tyvestä latvaan.

Olen superhypermegatyytyväinen L'Oréal Paris Prodigy -hiusvärin lopputulokseen!

ID10.4
Miisu photobombasi kuvaan jostakin, kun tätä postausta tehtiin.
L'Oréal Paris Prodigy -hiusväri lunasti jokaisen lupauksen ja täytti odotukset paremmin kuin hyvin. Itse olen ollut pidemmän aikaa skeptinen kotiväreihin, sillä yleensä värikartat ja väri eivät pidä loppujen lopuksi paikkaansa, mutta tästä lähtien taidankin värjätä Prodigylla hiukseni. Äidillä väri kirkasti hiusten väriä ja peitti harmaat. Mulla taas väri tasoitti tukan sävyn ja piilotti tyven. Kummallakin hiusten harjattavuus parani ja myöskin hiuksesta tuli hyväkuntoisemman oloinen.

Myöskin meidän kissa fanittaa L'Oréal Paris Prodigy -hiusvärejä, haha!! -luulen, että Miisu ei ole ollut hirvittävän tyytyväinen, kun purnukoita ollaan kuvailtu eikä rapsuteltu häntä. 

Onko teillä kokemusta kyseisestä hiusväristä? Mitä tykkäätte? :)
Toteutettu yhteistyössä L'Oréal Parisin ja Indiedaysin kanssa

Hiusväri saatu blogiyhteistyön kautta

6 kommenttia:

 1. Oi aivan ihana banneri! Pitäisi kokeilla tota väriä mun pidennyksille! :D Ne on punaset ja välillä pittää niitä värjäillä jos se väri alkaa kulahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Prodigya niihin, sillä kyseisestä väristä löytyy myös punaisia sävyjä! :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Kiva kun kirjoitit pitkästi ja tarkasti. Yleinsä tälläiset pitkät postaukset rupeavat helposti kyllästyttämään, mutta tämän jaksoin lukea alusta loppuun. Ihana blogi kaikinpuolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihanaa kuulla etten ole tappanut teitä tylsyyteen näillä pitkillä romaaneilla, haha! :)

   Poista
 3. Harmaantunut vuosimallia -4731. heinäkuuta 2015 klo 13.45

  Olen värjännyt 2 kertaa hiukseni tällä uudella ammoniakitomalla prodigymillä. Väritulos kyllä hyvä ja värjää myöskin harmaat, mutta nyt toisen värjäyksen jälkeen minulta lähtee hiukset aivan "tolloina". Se on melko paha juttu, oire jota ei ole aiemmin ollut, ainoksi syyksi löydän tämän kyseisen värin. Olen kovasti pettynyt. Onko jollakin sattunut samoja oireita?

  VastaaPoista
 4. Tuo Prodigy on kyl iha super hyvä väri, ei tunnu miltään päässä ollessa eikä haise ammoniakille niinku Schwarzkopfin värit melkein kaikki. Ite joskus kokeilin mustaa, teki tosi ihanan tuntusiks hiukset. Eikä päänahkakaa reagoinu millään tavalla, yleensä minun psoriläiskät on männy heti pahemmaks ku värjänny. Mut tää Prodigy ei tehny sillo mitään. :O En oo kyl melkein 2 vuoteen tätä väriä käyttäny, mut on taas tarkotus kokeilla tummanpunaista sävyä nummero 3.60. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää ja ilman palautetta ei voi parantaa, kiitos! ♥